Krótko o naturalnych kosmetykach i olejkach

Dodane: 13-02-2017 05:43
Krótko o naturalnych kosmetykach i olejkach olejki różane

Rozprowadzanie kosmetyków naturalnych

Produkcja kosmetyków naturalnych opiera się na wykorzystaniu naturalnych składników służących do wytworzenia tego rodzaju kosmetyków według przyjętej receptury. Dlatego kosmetyki naturalne posiadają bardzo wiele walorów. Są one delikatne dla skóry i świetnie ją regenerują, a poza tym potrafią pięknie pachnieć dzięki temu, że zostały wytworzone w ściśle określony sposób. Wbrew pozorom kupno kosmetyków naturalnych jest bardzo proste.

Można je spotkać w odpowiednich sklepach kosmetycznych i zamawiać przez internet. Kosmetyki naturalne mogą być także rozprowadzane w salonach kosmetycznych i fryzjerskich, a dzięki temu trafiać do sporej grupy klientów. Najbardziej obeznani klienci mogą zamawiać różne kosmetyki naturalne pochodzące z najbardziej odległych części świata i często z nich korzystać.


Z Wikipedii o olejku monoi-tiare

Olej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. W temperaturze poniżej 22 °C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

W przemyśle kosmetycznym polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna. Do oleju monoi-tiare dodawany jest również często olejek eteryczny (waniliowy, ylangowy lub z drzewa sandałowego).

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Olejek_monoi-tiare


Kwestia olejku kardamonowego z Wikipedii

Olejek kardamonowy jest to wyciąg z nasion kardamonu o właściwościach antyseptycznych i rozkurczowych. Stosowany jako przyprawa oraz afrodyzjak. Szeroko stosowany w aromaterapii, przemyśle perfumeryjnym, do aromatycznych masaży i kąpieli. Działa pobudzająco i głęboko nawilża

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Olejek_kardamonowy



© 2019 http://mikinka.com.pl/